Keramikkurser

Intresset för keramik har ökat kraftigt och sedan en tid tillbaka erbjuder jag kurser i min verkstad i Bjuröklubb. Kursen omfattar 1-2 dagar (se alternativ nedan) och passar allt från kompisgäng, familjer och arbetskamrater till keramiker som vill utvecklas vidare. Jag anpassar nivån till deltagarna och det finns inga krav på förkunskaper. 

Varje kursdeltagare får möjlighet att spara 4-6 av de alster som skapas under kursen. Dessa levereras ca 2 veckor senare då de är glaserade och brända. 

De två alternativen som presenteras nedan är de vanligaste uppläggen på mina kurser, men om det finns andra önskemål så går det alltid att skräddarsy i viss mån. Hör gärna av dig med dina frågor eller funderingar. Jag utlyser inte specifika datum för mina kurser utan vi kommer tillsammans överens om en tid som passar alla.

För den som behöver boende i området så kan jag tipsa om Lövångergården (i Lövånger, ca 22 km). Under tidig höst (sep-okt) finns även möjlighet till boende i Bjuröklubbs fiskeläge (ca 3 km). Hör av er vid intresse så berättar jag mer. 

Drejkurs 1

Omfattning: En dag. Kl 09.00-16:00 

Antal deltagare: 4-5

Material: Allt material och verktyg, inklusive glasering och bränning ingår. 

Mat: Medtag egen lunch, Kaffe/te och eftermiddagsfika ingår. 

Under denna kurs ligger fokus på drejning. Kursdeltagarna får prova på att dreja olika typer av föremål, jag visar och demonstrerar och tillsammans försöker vi i möjligaste mån uppfylla de önskemål som finns.

Pris: 2000 kr/person 

Drejkurs 2

Omfattning: Två dagar. Kl 09.00-16:00 

Antal deltagare: 4-5

Material: Allt material och verktyg, inklusive glasering och bränning ingår. 

Mat: Medtag egen lunch,  Kaffe/te och eftermiddagsfika ingår. 

Under första dagen ligger fokus på drejning. Kursdeltagarna får prova på att dreja olika typer av föremål, jag visar och demonstrerar och tillsammans försöker vi i möjligaste mån uppfylla de önskemål som finns.

Dag två finns möjlighet att arbeta vidare på de föremål man drejat dagen innan och som då har torkat något över natten. Kursdeltagarna får prova på att med olika tekniker dekorera sina alster, applicera detaljer med mera. 

Pris: 3500 kr/person 

Annons

Blogg på WordPress.com.